Във връзка със статията в бр.40/18.02.2019г. озаглавена „Във Ветово събират подписи за оставка на председателя на общински съвет“, бих искал да опровергая думите на д-р Мехмед.
Това, което твърди той, е поредната лъжа от негова страна в публичното пространство и бих искал да заявя следното:
Хонорарите за правна помощ са изплатени от бюджета на община Ветово и са в размер на 48 600 лв. в рамките на около година. За целия му мандат са доста повече.
Бюджетът е подготвен в срок и е с изходящ номер от дата 16.01.2019 г. Направен е опит за входиране на докладната няколко последователни дни, включително и чрез куриерска фирма. Това че председателя го няма няколко дни и не може да му бъде връчен, не означава, че срокът за внасяне на бюджета е изтекъл.
Във връзка с т.2 защо не се коментират причините за системното му неидване на работа, въпреки че получава възнаграждение в размер на 1365 лв., и защо не се коментира отхвърлените възможности за кандидатстване по различни европейски и национални програми.
Редно е в тази ситуация да си понесе политическата отговорност за вредите, нанесени на община Ветово, а ако му е останала капка морал, би следвало сам да си подаде оставката, за да не изпада в ситуацията на Димитър Денев да бъде изгонен.
Георги Георгиев,
кмет на община Ветово