Мъж с криминално досие устроил зрелищна гонка с три патрулки, но геройството му приключило с удар на колата му в дърво до новото кръгово на улица "Чипровци" над пробива "Кауфланд". Въпреки катастрофата 41-годишният шофьор бързо се окопитил и тръгнал да бяга пеш, но трима здрави и решителни очевидци на катастрофата го хванали и го задържали до идването на полицията.
Всичко започва около 19.30 часа в неделя, когато волво без номера най-спокойно преминава на червен светофар през кръстовището до Мол Русе. Фрапантното нарушение обаче е забелязано от полицейски патрул, който тръгва след колата с включени светлини и сирени. Това обаче е изтълкувано от нарушителя не като сигнал да спре, а като предизвикателство и той натиска газта докрай към центъра на града. Униформените се обаждат за подкрепление и още две патрулки се включват в операцията, но междувременно волвото без табели минава на червен светофар и през кръстовището "Олимп". Не светофара до "Кауфланд" шофьорът остава верен на стила си и на червено завива наляво, като състезател към кръговото, откъдето може да поеме към "Чародейка" с надеждата да се скрие, но там и късметът, и уменията вече му изневеряват и след прегазване на бордюр се блъска в дърво.
Мъжът зад волана опитва да се спаси с бяг, но трима мъже, които са наблизо с децата си, го повалят на земята и го държат до идването на полицейските коли.
Противно на практиката в такива случаи алкохолната проба и тестът за наркотици на задържания са отрицателни. за двайсетте минути, докато трае всичко, той обаче успял да натрупа цели шест нарушения - три преминавания на червен светофар, неизпълнение на полицейско разпореждане да спре, катастрофа и управление на снета от регистрация кола заради неплатена "Гражданска отговорност".
Освен това срещу него има висящо дело за оказване съпротива на полицай.
Нарушителят е задържан.