Въпреки че цената на затворения преди близо пет години Мега мол бе намалена със 70 на сто, това се оказва недостатъчно, за да се намери купувач. За насрочения за миналия петък търг отново не е постъпила нито една оферта, научи "Утро". И може да се очаква, че на следващата стъпка цената ще бъде намалена още повече.
На първия търг за търговския комплекс до Университетска болница "Канев" се искаха близо 34 млн. лева. На последния за закупуването му бяха достатъчни 7 433 713.80 лева. Към сградата с 43 519 кв. метра бяха добавени машини, съоръжения и движими вещи както и цялото оборудване на действалия някога в мола и фалирал много преди него супермаркет "Дунавски хали". 
Решението за драстичното намаление на цената бе взето на общо събрание на кредиторите, провело се на 11 декември миналата година. Драстично, но както се оказва - недостатъчно. И предвид множеството празни магазини по "Александровска", комплексът едва ли има бъдеще като търговски център, по-скоро за него трябва да се търси друго предназначение.
Основните задължения на Мега мол са към Банка Пиреос, клон Лондон - 56,6 млн. лева. Точно тази банка през февруари 2014 г. поиска обявяването на мола в несъстоятелност.