За средата на април беше отложено вчера делото за дръзкия обир на Юробанк в Русе в края на март 2016 година. Причината - един от съдебните заседатели се оказа болен и не можа да участва в процеса, а това е задължително. Така съдът не можа да изслуша призованите 12 свидетели, сред които трима полицаи, три вещи лица и служители на банката.
Юробанк /бившата Пощенска банка/ бе обрана на 27 март 2016 година, през подземния гараж до клона на ул."Александровска". Атаката е извършена в неделя от двама души, които са успели да намерят най-слабото място в стената и след махането на няколко тухли да стигнат до 2-милиметрова ламарина, защитаваща сейф с пари. От него са измъкнати 150 000 лева, 12 000 евро, 7000 паунда и долари на обща стойност 188 385 лева, които роди предположения, че двамата бандити са имали или изключителен късмет, или добър информатор, който ги е насочил къде да къртят и пробиват стената откъм обществения подземен гараж. Бъркането в сейфа през стената пък елиминирало датчиците и камерите за охрана, които и теоретично не биха могли да засекат нещо в подобен случай.
На 10 декември 2017 година на столичното летище на път за чужбина бе задържан 50-годишният Илия Павлов от Видин, който засега е единственият подсъдим за обира, за който втори човек все още няма арестуван. Когато това стане, делото срещу него ще се гледа отделно.