В първия ден от работната седмица ще бъде ясно и слънчево, а температурите ще се повишат и ще бъдат между 11 и 16 градуса за София около 16 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква, отново ще бъде слънчево и пролетно. Дневните температури ще се движат в диапазона 12-15 градуса, само по Черноморието ще бъдат малко по-ниски – около 9-10 градуса.

В сряда – отново слънчево и по-топло от обичайното време за февруари. Ще се появи разкъсана облачност най-вече над централните и източни райони. Максималните температури ще бъдат между 12 и 16 градуса, по Черноморието около 13-14 градуса, за района на София около 12 градуса.

В четвъртък ще започне постепенно понижение на температурите, но валежи не се очакват. Сутрешните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а дневните между 9 и 13 градуса.

В петък температурите ще паднат с няколко градуса, ще вали дъжд в цялата страна, по високите места мокър сняг. Дневните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса.

Почивните дни ще бъдат зимни. В събота температурите още малко ще се понижат и минималните ще бъдат между минус 5 и минус 1 градуса, а максималните между 1 и 5 градуса, за София около 2-3 градуса. В Западна България ще има и слаби превалявания от сняг. В неделния ден отново ще бъдат студено, с дневни температури от 0 до 5 градуса, за София около 0 градуса.