"Дунав" откри пролетната кампания в Първа лига с горчива загуба от 0:3 като гост на "Етър" във Велико Търново. Първото полувреме, което мина при равностойна игра и завърши при 0:0, въобще не предвещаваше толкова сериозно поражение. Спокойно може да се каже, че дунавци улесниха съперника си с детински грешки в защита.
Не бе минала и минута от второто полувреме, когато Динков изби топката. Тя попадна във Флоран Боджадж, който стреля хилаво. Кълбото се отби нелепо в крак на играч в светлосиньо и излъга вратарят Макенджиев - 0:1.
Второто попадение в 69-а минута бе илюстрация на тактическо безхаберие. Самуил Инкоом тръгна да пробива през куп от играчи, загуби топката и бързата контра на "Етър", при която четирима във виолетово останаха сами срещу Попадийн и вратаря, изведе Даниел Младенов на чиста позиция - 0:2. Инкоом въобще не беше подсигурен и нападението на "болярите" изглеждаше като по учебник.
Третият гол отново стана факт с любезната помощ на защитата. Здравко Илиев центрира от десния фланг, Милчо Ангелов изпревари Петър Патев и подложи крак - 0:3.
Ако грешките не се броят, "Дунав" можеше и да измъкне нещо. Само че във футбола печели този, който греши по-малко. Не че дунавци не се вдигнаха след първия гол и не показаха характар. Имаха и положения - Ахмедов, Н'Дайие, Диян Димов /на два пъти/ опитаха своя шанс. Само че каква е ползата от битката, след като в един момент се самоубиваш по най-наивния начин!
В следващия кръг на 20 февруари дунавци ще домакинстват на "Верея". Верен на стила си, БФС направи поредната промяна. Вместо от 12.30 часа мачът ще започне в 12.15.   
"Етър": Иванов, Илиев, Гълъбов, Василев, Стоянов, Сърмов, Мане /Ангелов/, Руменов, Батрович, Боджадж, Младенов.
"Дунав": Макенджиев, Инкоом, Динков, Исаевски /Фиртулеску/, Патев, Станоев /Иса/, Васев, Димов, Ахмедов /Н~Дайие/, Попадийн, Св. Ковачев.