"Ние всички сме само посетители на това място - планетата, която обитаваме за известно време, и само от нас зависи каква следа ще оставим след себе си и какво ще научат за нас тези, които ще дойдат след нас. И по-специално ние, в Кукления театър, много искаме така да подредим пъзела на живота си, че след нас да остане светла диря, която да вдъхновява още много малки и големи почитатели на това чудно изкуство - театъра". Това каза в краткото си развълнувано слово директората на Кукления театър Теменуга Хараланова, която в петък вечерта посрещна десетки гости за 59-ия рожден ден на културния институт. 
Малки /но със самочувствие!/ колеги на куклениците от детската трупа "Патиланци", ръководена от актрисата Деница Дончева, подариха на домакините и техните гости своя лиричен спектакъл "Зимен сън". Кошница цветя поднесе началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева, цветя бяха изпратени от кмета Пламен Стоилов и от Драматичния театър. 
Привилегията да духнат свещичките на задължителната за такъв празник торта се падна отново на "Патиланци". А преди да се премине към вкусната част, художникът Георги Пасев представи книжката-бижу с рисунки и думички на деца от миналогодишния конкурс "Моите ангели". Конкурсът и издаването на стилното албумче бяха подкрепени от РУО и Русенската митрополия. Тази книжка е една сбъдната наша мечта, каза Пасев и добави: "Сега искаме да сбъднем и още една мечта: догодина, за 60-годишния юбилей на Кукления театър, да отвори врати Детският център за сценични и приложни изкуства. От днес започваме кампанията за събиране на средства за ремонта на помещението за бъдещия център". Дарителите на по-сериозни суми ще получат като подарък и луксозното издание "Моите ангели".