Инициативен комитет във Ветово събира подписи под искане за оставка на председателя на общинския съвет Мехмед Мехмед. Решението е взето на общо събрание, организирано от граждани, които не са могли да присъстват на януарската сесия за разглеждане на бюджета на общината. Причината е, че заседанието на съветниците е било насрочено в зала с 25 места, а гражданите са били около 100. Те твърдят, че Мехмед първо е поискал да напуснат залата, чак след 30 минути е взел решение да се преместят в по-голяма зала, а накрая е отказал да бъде разгледан бюджетът за 2019 г.
Възмутени от поведението на председателя на общинския съвет, ветовчани са се самоорганизирали и са решили да поискат оставката му, като са избрали инициативен комитет, който да координира подписката с това искане. Като основна причина се изтъква, че вече четвърта година Мехмед Мехмед и общинският съветник Димитър Денев, от когото местната структура на ГЕРБ свали политическо доверие, работят против интересите на гражданите и развитието на общината. Изброени са и конкретни мотиви за искането като: пропуснати ползи за общината от отхвърлени проекти за рехабилитация на улици, за осигуряване на заетост, за изграждане на спортни площадки и др.; отхвърлени искания на граждани за наемане на общински терени за бизнес начинания; необосновано големи хонорари за правна помощ, които за една година по различни дела са в размер на 50 000 лева; системно неявяване на работа, въпреки че  председателят е назначен на 8-часов работен ден, за което получава 1365 лева заплата, и др.
Пожелавам успех на инициативата, но събирането на подписи съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация няма да доведе до резултат, там е регламентиран редът, по който председател на общински съвет или общински съветник подава оставка, каза вчера Мехмед Мехмед. Той обясни, че бюджетът на общината за 2019 г. не е бил обсъждан на януарската сесия, тъй като кметът Георги Георгиев е закъснял с един ден след срока, в който е трябвало да го внесе за разглеждане. Колкото до хонорарите за правна помощ, Мехмед твърди, че те не са изплатени и се обжалват от кмета. Проблемът между общинския съвет и общинска администрация е създаден изкуствено с цел да се настрои общественото мнение срещу мен, каза в заключение Мехмед Мехмед.
Това е пореден епизод от войната с взаимни обвинения и искания за оставки и от двете страни, която се води във Ветово вече четвърта година. Тя ще продължи поне още 7-8 месеца, до местните избори през октомври. А след това - каквото бюлетинът покаже.