Русе е една от първите сцени, където балетната трупа на Старозагорската опера ще покаже на гастрол едно от най-новите си заглавия - "Нестинарка". Балетната постановка екипът е посветил на 110-ата годишнина от рождението на автора на произведението - големия български композитор Марин Големинов. Премиерата в Стара Загора бе в края на месец май миналата година, а скоро след това спектакълът бе представен на сцената на Софийската опера. 
Постановката е на Олеся Антикина, а Силвия Томова, която е и директор на балета в южния град, е асистент-хореограф. Сценографията е на русенеца Иван Токаджиев. В спектакъла вземат участие и млади танцьори от детско-юношеската студия за опера и балет "Маргаритки". Специфичен нюанс в действието внасят воините от Прабългарската школа за оцеляване "Багатур", които русенци добре познават от техни участия в събития в града.  
Драматичната история на Демна, която страда от хорските сплетни и от неразбирането на нейната фина душевност, ще бъде представена в Русе на 28 февруари от 19 ч на сцената на Доходното здание. 
Билети за спектакъла се продават на касата на театъра в Доходното и в новия билетен център до бившата сладкарница "Куба".