Поредното незаконно сметище се оформя на сантиметри от жп линията до блоковете "Драва" и "Тиса" в квартал "Родина". Камари пръст и строителни отпадъци са струпани близо до релсите, като според живеещи в района купчините се разрастват. За грозната гледка обаче допринасят и битовите боклуци, които по всичко личи граждани са изхвърлили на нерегламентираното място. Гуми, чували, пластмасови бутилки и всевъзможни други отпадъци са изсипани върху камарите с пръст. 
В непосредствена близост до терените около блоковете "Драва" и "Малина", които граничат с жп линията, се извършват строителни дейности, припомниха от общината. Работници и техника на фирма "Пътинженеринг" подготвят района, който скоро ще се превърне в паркинг за автомобилите на живеещите наоколо. 
От общината също посочиха, че материалите са на фирмата, а недобросъвестни граждани са изхвърлили боклуците си там. На техническия ръководител ще бъде възложено теренът да се почисти, увериха от администрацията, като посочиха, че наскоро е имало подобен случай в района на улиците "Шипка" и "Панагюрище", като от фирмата веднага са го изчистили.