Малко световно първенство - такъв се очертава да е мащабът на международния турнир по борба „Дан Колов-Никола Петров 2019“, домакин на който от 28 февруари ще е Русе. С изтичане на срока за получаване на заявките вчера стана ясно, че на тепиха в „Арена Монбат“ ще излязат над 400 борци.
Състезателите ще са от всички континенти с изключение на Океания. Всъщност, имаше една заявка от екзотичната сстровна държавица Науру, но тя бе изтеглена в последния момент“, научи „Утро“. 
А към звездопада от шампиони ще прибавим имената на Франк Чамизо и Реза Яздани. Италианецът с кубинска кръв Чамизо е двукратен световен и европейски шампион, бронзов медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро.
Гордостта на Иран Реза Яздани е с две световни титли. Той е шампион на Азиатските игри /3 златни медала/, има и два бронза от първенства на планетата.
Руснаците също ще пристигнат с много силен отбор, като в сърцевината му ще са елитни дагестански майстори на свободната борба. Съседите от Турция също ще изпратят класни състезатели.
Като прибавим американците Джордън Бароуз и Кайл Снайдер, за чието участие „Утро“ първи писа, турнирът ще е от суперкласа. И няма как да е иначе, тъй като състезанието ще носи точки за световната ранглиста. Листата е много важна, тъй като състезател с по-високо място в подреждането ще има право на дирижиран жребий на големи първенства. Такъв борец винаги ще се бори с първите кръгове с по-слаби съперници, вместо да изтегли схватка срещу състезател от неговата класа.