Шампионът във Формула 1 при конструкторите Мерцедес представи официално автомобила си на пистата ,,Силвърстоун“ за новия сезон в най-престижната автомобилна надпревара. Действащият световен шампион при пилотите Люис Хамилтън е готов за още по-силна кампания. Съотборникът на британеца в тима на ,,сребърните стрели“ Валтери Ботас от Финландия направи първите загряващи обиколки, докато петкратният световен шампион ще кара следобед.

,,Дадох си почивка от спорта за известно време след края на миналия сезон, като се опитах да се фокусирам отново и да се завърна към тренировки за новата кампания. 2018 бе чудесна година, но чувствам, че 2019 може да бъде още по-добра“, започна Хамилтън. ,,Искам да постигна още много успехи, да продължа да бъда на високо ниво. Чувствам се енергичен и готов за атака“, добави той.

Британецът спечели 11 състезания миналата година, като се превърна в третия пилот в историята с поне пет световни титли, а сегашното му постижение от 73 победи във Формула 1 го доближи на 18 от рекорда за всички времена на Михаел Шумахер от 91 спечелени състезания. Хамилтън също така е спечелил 51 от 100 Гран При-та в ерата на V6 Turbo, която започна през 2014 и четири от последните пет издания на Формула 1. ,,Всичко започва с представянето на автомобила за новия сезон, загряващите обиколки, това че отново си в колата – толкова познато чувство“, завърши световният шампион.