Младежи обвиняват жена-шофьор, че е одраскала автомобила им и я изнудват да им даде пари на ръка.

Разказът на преподавателка в НСА обиколи социалните мрежи във вторник. Тя разказа как няколко младежи наобиколили колата й след паркиране и твърдели, че тя одраскала тяхната скъпа кола.

Когато жената предложила да повикат КАТ и да направят двустранен протокол, те отказали и й поискали 300 лева. Дори предложили на мъжа й да отидат до близък банкомат. В последствие се е стигнало до заплахи и викане на полиция.

„Бяхме на детски рожден ден в детски кът отсреща. Точно в 20.00 часа излязохме. Дойдохме до колата и ме наобиколиха няколко млади момчета с масивни тела. Те твърдят, че аз съм им разбила колата”, казва Боряна Ангелова - Игова пред Нова тв.

По думите на Игова, момчетата твърдели, че спирачката и не е издържала, колата е тръгнала надолу и се е ударила в тяхната, но това не е било така.

Когато е паркирала, около Игова не е имало коли. Момчетата обаче показват снимка, на която се вижда обратното и казват, че това често се случвало.

Пред Bulgaria ON AIR Боряна посъветва всички жени и възрастни хора, които попаднат в тази ситуация, да не дават директно пари на измамниците.

"След като историята стана известна, с нас се свързаха много жени, които също имат подобни случки. От застрахователката ми разбрах, че за схемата за печелене на лесни пари се изнудват и възрастни хора", сподели потърпевшата.

Боряна посъветва всички хора, които попаднат в подобна ситуация, да влязат в автомобила, да се заключат и да позвънят на тел. 112, където да обяснят за ситуацията.