Два тона дрехи, половината от които пристигнаха от Бъзън, дари вчера Комплексният онкологичен център на Кризисната трапезария към БЧК и на приюта "Добрият самарянин". Те бяха събрани в специална благотворителна акция на КОЦ, в която се включиха граждани и служители в лечебното заведение.
Радвам се, че ще успеем да задоволим нуждите от облекла на бездомните и социално слабите хора в Русе. Първоначално даренията бяха предназначени за Кризисната трапезария към БЧК, но тъй като се събраха близо два тона мъжки и женски дрехи решихме да помогнем и на хората в приюта "Добрият самарянин". Радвам се, че русенци започнаха да усещат, че има хора, които се нуждаят от помощ и такива, които могат да им помогнат. Все пак аз казвам, че един подарък е подарък, когато е нужен на някого, а не просто на човек да се даде нещо, което няма да ползва, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров и уточни, че този път сред дрехите имало маркови кожени якета, сака и други представителни дрехи.
Изключително много благодарим за дарението от КОЦ, защото посетителите в Кризисната трапезария имат нужда от топли дрехи и ние трябваше да ги подкрепим в тези зимни месеци, отвърна Павлин Петров от БЧК.
Това дарение е добре дошло за обитателите на приюта "Добрият самарянин", които в момента са 89 бездомници, от които 35 страдат от различни заболявания и имат нужда от постоянна помощ и обгрижване, посочи и управителят на "Добрият самарянин" Камен Кънчев.