През първото тримесечие на 2019 г. „Свободна зона - Русе“ ЕАД ще приключи реализацията на започналия през 2018 г. цялостен ремонт и рехабилитация на сграда Корпус 4 с площ от 2160 кв.м. и да посрещне нови клиенти, съобщи държавната компания. Досега е направено цялостно саниране на сградата, подменена е съществуващата дограма, освежени са санитарните и офис помещения и са поставени 4 нови индустриални врати. В момента се извършват ремонтни дейности по покривната конструкция на сградата.
С цел запазване на конкурентните си предимства на местния пазар мениджърският екип непрекъснато инвестира в материално-техническата база. За 2019 г. е предвидено закупуването на нов газокар с товароподемност до 1,6 т и възможност за повдигане на товарите над 4 метра. Той ще бъде съобразен с европейските норми, дизайн и функционалност.
Новите инвестиции ще дадат възможност на дружеството да привлече нови клиенти, казват от „Свободна зона Русе“. 
Зоната е едно от местата в Русе, които могат да приютят производителя на автомобилни тапицерии „Бадер“. Германската компания заяви намеренията си да изгради свой завод в нашия град още миналата година, но до момента не е посочила къде ще се намира той.