Волейболистите на „Дунав“ ще играят утре срещу „Миньор“ в Перник един от най-важните си мачове през сезона. Победата е задължителна, тъй като отборът не само трябва да избяга от опасната зона, но и заради обстоятелството, че перничани са на последно място в Суперлигата. Както „Утро“ писа, дунавци загубиха с 0:3 срещу „Добруджа“ в Добрич двубоя си от 16-ия кръг.
„Не мога да се съглася, че отстъпихме без бой. Първият гейм вървеше точка за точка, но съдиите направиха няколко грешки в полза на „Добруджа“. После съперникът се разигра“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Петър Шопов.
Той призна, че отборът куца заради липса на играчи на ключови позиции.
„Не можахме да се подсилим с центрове. Освен това имаме нужда от още един разпределител. Като дебютанти в Суперлигата правим опити да се утвърдим и да се съхраним като неин участник. Като цяло отборът ни се бори и ако изключим шоковата загуба като гост на „Дея Спорт“, се представя според сегашните си възможности“, заяви Шопов.
Той не отрече, че утрешният мач в Перник ще е ключов за крайното класиране на тима.
„Ако трябва да сме реалисти, наши преки съперници са „Черно море“, „Дея“ и „Миньор“. Всички мачове са важни, но двубоите срещу тези тимове са най-важни“, каза старши треньорът.
След срещата в зала „Борис Гюдеров“ отборът му ще бъде изправен пред ново предизвикателство, тъй като в неделя ще бъде домакин на „Хебър“. А пазарджиклии са водачи в Суперлигата с 14 победи и само 2 загуби. 
Мачът ще започне в 17 часа.