Нова, този път тройна съдебно-медицинска и психологично-психиатрична експертиза назначи вчера петорен състав на Окръжния съд на Джелял Юсеинов, подсъдим за убийството на 67-годишната Райме Хасанова. Тя ще бъде направена за 20 дни в Университетска болница „Св.Марина“ във Варна. Заради това процесът срещу Юсеинов ще продължи в началото на април.
На вчерашното заседание по делото, което е първото по същество след седем отлагания заради нередовно призовани свидетели, прокурор Кремена Колицова изнесе неизвестни досега факти за зверството в Голямо Враново. Въпреки напредналата си възраст, Джелял Юсеинов бил известен в селото с нестихващите си сексуални мераци. Сутринта на 12 май 2017 година похотливецът влязъл в имота на съселянка и си поискал ласки, но бил изтласкан навън, а възмутената жена казала на дъщеря му какви ги върши баща й. Към 13 часа отхвърленият перверзник решил да се пробва при вдовицата на бивш приятел Райме, но отново срещнал твърд отказ. Кам 17 часа пенсионерът с поведение на секс маниак се върнал в дома на вдовицата, откъснал от градината една краставица и влязъл вътре. Издебнал в гръб жертвата си и взел да я души. Повалил я на леглото и започнал да я разсъблича, а в опита си да се спаси жената отчаяно го ухапала по ръката. Това вбесило изверга, който взел оставената на видно място точилка, пребил я до смърт, а след това я съблякъл гола и използвал краставицата в последвалите гаври. След това я захвърлил на пода и си тръгнал.
На другия ден Юсеинов нападнал друга жена в дома й, който обявила за продан, но тя успяла да се отскубне и да избяга при съседите. Оттам бил подаден сигнал в полицията и агресивният натрапник бил задържан.
Още същия ден се установило, че намерената по дрехите на убитата Райме кръв е от ухапаната ръка на Юсеинов, негови са и отпечатъците по откритата в дома й краставица.
След ареста Юсеинов си признал убийството, а няколко месеца по-късно получил инсулт зад решетките.