След като през януари само за 3-4 дни двайсетина членове на туристическо дружество "Приста" събраха и дариха около 50 килограма храни за бездомниците в приюта "Добрият самарянин", в момента тече втора акция за предоставяне на помощи на нуждаещите се. Кампанията "Можем ли да помогнем" ще продължи до 16 часа в четвъртък, а желаещите да помогнат с дарения на храни, дрехи, обувки, могат да ги предадат в канцеларията или барчето на дружеството, както и в магазин "Нов Дом" на ул. "Борисова" 44а. 
Миналия месец прочетох в медиите, че в най-студените дни приютът е препълнен и от управата изпитват затруднения в осигуряването на храна за настанените. Заедно с приятели, които също са се трогнали, събрахме и предадохме прилично количество храни  - боб, леща, захар, олио, консерви, месо, както и топли дрехи и обувки за нуждаещите се. Акцията приключи за няколко дни, но се оказа, че има и други желаещи да помогнат и при мен продължиха да пристигат пакети с храни, дрехи. Включиха се и мои приятли от София, които дариха пари. Без да искам, без да го планирам, се случи някак спонтанно, а интересът се оказа много голям и затова реших да повторим акцията, разказа председателят на туристическо дружество "Приста" Сашо Попов.
Той е разговарял с управителя на приюта, като са решили със събраните средства да бъде закупен нов телевизор за несретниците.