Легендата на алпийските ски Линдзи Вон каза "Сбогом" на активния спорт с бронзов медал от световно първенство.

В последния си старт в кралската дисциплина тя  даде време от 1:02:23 в спускането в Оре, Швеция. Тя участва в състезанието с трети стартов номер.

Припомняме, че в началото на седмицата американката преживя жестоко падане в първия манш на супергигантския слалом. Тя обаче не се отказа от днешния (10 февруари) старт. Той пък се очакваше с огромно нетърпение, тъй като Вон бе обявила, че ще е последен в близо 20-годишната ѝ кариера. 

На първо място завърши Илка Щухец, която донесе трета поредна световна титла за Словения с време 1:01:74. Втора се нареди Корин Сутер от Швейцария с време 1:01:97.

Линзи Вон е двукратна световна шампионка от 2009 г. Тогава тя спечели първите места в спускането и гигантския слалом във Вал д'Изер, Франция. Красивата блондинка има и олимпийска титла от Ванкувър 2010 в спускането. 

Tя е четирикратна носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини. В богатата си кариера има 82 победи в стартове от най-престижната верига. Това я прави най-успешната скиорка и я поставя на второ място по победи в историята след легендарния Ингемар Стенмарк (84 победи).

34-годишната Вон е едно от спортистките с най-много фенове на света! Освен с отличната си кариера на пистата, тя е известна и с атрактивните си кадри от фотосесии и в социалните мрежи, които оставят последователите ѝ без дъх.

Цялата кариера на американката бе белязана от жестоки контузии. Заради поредната травма тя промени плановете си да се оттегли от ски пистата в края на сезона. Спускането в Оре бе състезанието, което сложи края на феноменалното представяне на една от най-обичаните спортистки в света!

Бронзовият медал от световното е трети такъв за Вон. Освен двете световни титли, тя има и 3 сребърни отличия от първенството на планетата. На олимпийските игри в Пьонгчанг тя спечели бронз, а освен титлата в спускането от Ванкувър, легендарната скиорка завърши трета в супергигантския слалом през 2010 г.