Десет русенци, за които фотографирането е не просто хоби, а истинско увлечение и провокация за артистичните им заложби, показват свои творби в галерия „Библиотека“ на регионалната библиотека „Любен Каравелов“.
Изложбата бе открита в сряда вечерта от фотограф художника Младен Миланов, който е член на Международната федерация на фотографското изкуство. С поздрав към авторите, които споделят с русенската публика своите цветни и черно-бели пристрастия, се обърна и директорката на РБ Теодора Евтимова. 
Десетки ценители на фотографското изкуство дойдоха във февруарската вечер, за да поздравят хората, които улавят със своите фотоапарати всеки момент, който ги е впечатлил или вдъхновил.
Николай Ковачев търси различните нюанси, които хвърлят слънчевите отблясъци върху снега, върху цъфналите слънчогледи, върху облаците или завоя на реката.
Мирела Партинова този път разказва на зрителите удивителните си срещи с колоритните цветове и лица на синьо-бяло Мароко. 
Яна Момчилова предлага серия изразителни портрети, всеки от тях с различни настроения.
Ивелина Аасен показва как може да изглежда щастието, но също и печалната старост или несрета.
Георги Георгиев цени пейзажите, в които сгради, паметници и стари крепостни стени говорят без думи.
Силно впечатляват черно-белите фотографии на Светлозар Стоянов и на Цветина Иванова, които за пореден път доказват, че въздействието може да се дължи не на колорита, а на уловените настроения и послания.
В богатата на гледки и подтекстове гама се вписват Мариана Стайкова и Елица Петкова с техните романтични ескизи.
А Явор Мичев отново показва по необичаен начин добре известни места и обекти, но в неговата интерпретация те звучат по новому - като Великата китайска стена или поглед отвисоко към русенския широк център.