Петима ученици на възраст от 15 до 17 години са извършителите на бруталния грабеж над 21-годишен младеж в центъра на Русе, за който „Утро“ писа в сряда.
На 3 февруари 10 минути преди полунощ младежът се прибирал вкъщи след почерпка с приятели. В градинката около Паметника на свободата го спряло едро момче и със заплахи го принудил да му даде 15 лева, които малко преди това видял да слага в джоба си след покупка на цигари.  
В това време се появили още четири яки момчета, наобиколили набелязаната жертва като вълча глутница, саборили я на земята и я обсипали с юмруци и ритници. След като пребитият спрял да мърда, един от нападателите бръкнал в джоба му, взел портмонето, в което имало още 115 лева и групичката изчезнала. 
Пострадалият се съвзел и подал сигнал в Първо РПУ, като първоначално казал, че е ограбен от двама неизвестни, вероятно заблуден от множеството удари. В хода на разследването криминалистите са изгледали записите от камерите за видеонаблюдение на КООРС и в грабежа са уличени три момчета на 17 и още две на 15 и 16 години, всичките едри и добре тренирани във фитнес клубове.
В хода на беседите с тях е установено, че шайката учи в две професионални гимназии, извършвала е много други силови грабежи и е зависима от дрога, но няма криминални регистрации. 
Директорите на училищата са уведомени. След приключване на работата материалите ще бъдат предадени на правосъдието, което трябва да реши какви мерки трябва да се вземат срещу петимата.