Хлябът е основна храна за българина от десетилетия. Но насъщният на трапезата ни постепенно се променя, следвайки новите тенденции в търсенето на неповторим вкус и здравословен ефект. Ние от „Фаворит 98“ ООД следим отблизо иновациите в областта и поддържаме тясна връзка с клиента и затова се стремим да предлагаме продукти с висока стойност на конкурентни цени. Така от началото на тази година предприехме кампания за освежаване и обогатяване на предлаганите от нас хляб, хлебни и сладкарски изделия.
От понеделник - 11 февруари, предлаганият от нас хляб „Грахам“ ще се произвежда по нова технология. Тя е разработена от белгийски специалисти специално за „Фаворит 98“ и има за цел да  предложи на русенци добре познатия пълнозърнест хляб на ново, по-високо ниво. След като опитате продукта, сами ще видите промяната - хлябът е с крехка, хрупкава коричка с топъл карамелен цвят, отлично развита средина с равномерна шупливост, вкус и аромат от ново измерение, сравними само с бутикови продукти.
Тайната на новата визия на хляб „Грахам“ се крие в иновативната ни белгийска технология. За производството му използваме само селектирани пълнозърнести брашна от реномирана мелница, които ни дават стабилна основа. Новоразработената ни пшенична закваска придава приятния вкус на средината и помага мекотата и да се запази дълго време. Вложеното белгийско малцово брашно придава наситен цвят и карамелени нотки, които галят сетивата. Използваните пшенични трици са преминали специална обработка и подобряват визията на хляба. Освен това те носят и положителен ефект за здравето на човека. Пшеничните трици имат свойството да поглъщат вода, равняваща се на до три пъти тяхното тегло, които набъбват и увеличават обема си и по този начин създават у човека усещане за ситост. Също така при преминаването си през стомаха тази маса своеобразно го почиства. Добре известни са и качествата на пълнозърнестото брашно, то е богато на микроелементи, магнезий, калий, калций. Съдържа значителни количества витамин В1, В2, ниацин и пантотенова киселина, които са есенциални за здравето на човека. Пълнозърнестото брашно е също особено богато на фибри и е с ниско съдържание на прости захари, като по този начин помага на борбата с наднорменото тегло и високата кръвна захар.
Освен хляб „Грахам“ по нова технология, очаквайте още иновации и хлеботворения от „Фаворит 98“. В идните седмици се подготвя  линия тъмни формови хлябове по класически немски технологии, както и изделия с включени в състава им брашна и зърна от нетрадиционни за хлебопроизводството култури. Бъдете нащрек и за новите ни вкусови предложения при козунаците и козуначените рула.