Рецидивист с няколко условни и една ефективна присъда се връща в затвора за 2 години и половина за поредна кражба, този път от вила в местността Капаклийката край Пиргово.
На 2 март 2017 година М.И. бил освободен два месеца предсрочно от затвора в Ловеч, където излежавал 10 месеца за кражба. Десетина дни по-късно отличилият се с добро поведение зад решетките купил вила в Капаклийката. След това разучил района и установил близка къща, която никой не посещава. Новодошлият поразпитал съседите и разбрал, че собственикът е починал наскоро и съпругата му спряла да ходи на вилата.
Това било напълно достатъчно на М.И. да скрои план как да изкара малко пари от чуждата собственост. За една нощ на 12 юли измъкнал масивна метална врата, гроздомелачка, 50-литров меден казан за ракия с лулата и охладителя, две медни пръскачки за лозе, бойлер на дърва и фреза, които пренесъл във вилата си. После в продължение на десетина дни успял да продаде всичко без фрезата в пункт за вторични суровини. 
Но собственичката на вилата все пак отишла да я нагледа и установила кражбата. Оплакала се в полицията и криминалисти от РПУ-Две могили много бързо стигнали до М.И., съдът му наложи поредното ефективно наказание, което обаче подлежи на обжалване в 15-дневен срок.