Окръжна прокуратура приключи проверката за опасното кръстовище до магазин „Джъмбо“, разпоредена в края на декември от окръжния прокурор Георги Георгиев, който се самосезира от публикации на „Утро“. 
Натоварените с тази задача колеги обобщиха броя на станалите катастрофи, пострадалите лица и причинените материални щети в района и изготвиха варианти за излизане от ситуациите. Изграждане на кръгово кръстовище там може да стане в дългосрочен план, но дотогава не можем да допуснем да стават катастрофи с ранени и причинени материални щети, каза вчера Георги Георгиев.  
Единият от по-лесните и бързи за изпълнение варианти е да се поставят обозначителни табели със стрелки, че дясната лента е за колите, които завиват към Средна кула и „Джъмбо“, средната - за автомобилите в посока Варна, а лявата - за завиващите към Червена вода и Кубрат. Вторият вариант е асфалтът да се нареже напречно на няколко места, за да се намали принудително скоростта на движение непосредствено преди кръстовището. И при двата варианта обаче трябва да се направи осветление, за да може да има видимост както вечер, така и в мъгла, посочи прокурор Георгиев.
Спешното обезопасяване на силно проблемното кръстовище ще бъде обсъдено на среща в понеделник с участието на областния управител Галин Григоров, кмета пламен Стоилов, директора на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов, шефа на Областно пътно управление Ростислав Стефанов и началника на сектор „Пътна полиция“ гл.инспектор Михаил Манов. След това приетите краткосрочни и дългосрочни мерки ще бъдат съобщени пред медиите.