Влюбени двойки и артистични семейства от Русенската опера ще си направят романтични признания, при това ще го направят публично - на концерта навръх Деня на Свети Валентин, 14 февруари. За тази дата е планирано музикалното приключение, наречено "Love&Marriage", което ще започне в 19 ч в зала "Европа" на Доходното здание. 
Ще прозвучат подбрани специално за празника арии и дуети от любими на публиката оперни и оперетни постановки. Лиричното настроение ще допълнят стихове и откъси от писма на известни музикални и литературни творци от различни епохи. Зрителите, които познават оперните артисти изключително от сценичните им превъплъщения, ще станат съпричастни към разкриването на техните най-съкровени чувства. От сцената ще изразят любовта си сопраното Мариана Цветкова и съпругът й, бас баритонът Владимир Маринов, сопраното Даниела Караиванова и нейният съпруг, басът Момчил Миланов, челистката Ирена Стоянджова и басът Стоян Стоянджов, които също са семейство. Сопраното Теодора Чукурска, мецосопраните Петя Цонева и Глория Кънева и техните житейски половинки - басът Емил Желев и тенорите Димитър Кюркчиев и Иван Пенчев, както и младата варненска диригентка Вилиана Вълчева и тенорът Борис Луков допълват елитната компания. Акомпанимента осигуряват пианистката Божена Петрова и струнен квартет "Динамик". 
Билети все още могат да се намерят на касата на операта. Впрочем, билетът е един за двама /но цената си е като за два билета - 20 лева!/.