Новата ни надежда в алпийските ски Алберт Попов говори пред медиите за силното си представяне в последните стартове и за амбициите до края на сезона, предаде репортер на БГНЕС. 21-годишният софиянец влезе два пъти в топ 10 в дисциплината слалом, като се превърна в първия роден скиор от Петър Попангелов насам, който записва толкова престижен резултат. На Попов му предстои участие на Световния шампионат в Оре (Швеция), където ще участва в гигантския слалом и в слалома. След това пък очакваме да го видим в Банско, където от 22 до 24 ще се проведат три старта от Световната купа за мъже - алпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом.

"Все още не мога да осъзная напълно какво направих, защото това е нещо страхотно за България. Надявам се да задържа тази форма за Световното и след това за Банско. Чувството да карам с най-добрите е страхотно. Забелязват, когато някой млад талант се появи. Прави им впечатление. Целта ми за сезона бе изпълнена с тези класирания и искам да продължа по този начин. Горд съм, че ще застана на старт в Банско и се надявам да имам тези 10% късмет и с помощта на публиката да постигнем един хубав резултат", заяви Попов.

"На Световното отивам без напрежение, защото нямам какво да губя и ще очаквам едно добро класиране. Нищо не се знае. Аз не мисля за медалите, а за моето каране", допълни алпиецът. Той отчете, че звездата, от която е получил най-много съвети е германецът Феликс Нойройтер.

На Световното в Оре за България ще кара освен Попов и другият ни алпиец - Камен Златков.