В петък вечерта долетя черната вест за кончината на Александър Манолов. Един от емблематичните футболисти на "Дунав" си отиде на 75 години. Започнал кариерата си в "Левски", той игра за русенския тим в най-силния му период през 70-те години на миналия век. Беше халф, черноработник в средата на терена. През последните години ръководеше клуба на ветераните към "Левски". 
"Сашо беше изключителен човек. Той беше обединител. Бягаше от скандалите, винаги се опитваше да сплоти отбора с добра дума. Залагаше на диалога, мразеше разприте. Беше един от най-интелигентните футболисти, с които съм играл. Със сигурност беше една от легендите на "Дунав". Бог да го прости!", каза пред "Утро" капитанът на "Дунав" през 70-те Иван Въжаров. 
"Сашо беше много добър човек. Истински професионалист! Беше взискателен - първо към себе си, после към другите. Беше полезен футболист. С Шамси Сюлейманов си допаднаха много и бяха изградили страхотно партньорство в халфовата линия. Жалко! Моите съболезнования към близките му", заяви пред "Утро" неговият съотборник в "Дунав" Тодор Тодоров. 
Нашата медия имаше честта да разговаря с Манолов преди няколко години. Главното, което изрече тогава, бе, че ненавижда крайните фенски страсти. Той мечтаеше привържениците на "Левски" и ЦСКА да гледат мачовете заедно, да се разбират и да коментират футбола като приятели.