17 пощенски клона в Русенска област приемат от днес данъчни декларации, съобщиха от регионалния офис на НАП. От днес те предоставят на данъкоплатците формуляри на данъчни декларации с приложения и указания към тях, както и Годишни отчети за дейност и Справки за окончателния размер на осигурителния доход. Eксперти от офиса на НАП в Русе са провели обучение на пощенски служители и те са подготвени да приемат попълнените екземпляри и да ги регистрират с входящ номер. Служителите на "Български пощи" са подписали и документи за конфиденциалност на предоставената в декларациите информация. Във всички клонове има възможност да се ползват указания и примерни образци на формулярите. 
С достатъчно стартови количества от документите разполагат специализираните работни места за приемане на декларации в Централна поща, в Клон 1 - на Централна гара, Клон 4 - в блок "Вида", Клон 5 - в жк "Здравец", Клон 12 - на ул. "Мария-Луиза", Клон 13 - на ул. "Нови Сад", Клон 15 - на ул. "Григор Пърличев" и Клон 19 в жк "Чародейка". В региона декларации ще се приемат и в пощите в Иваново, Ветово, Смирненски, Сливо поле, Тетово, Бяла, Ценово, Две могили и Борово. Цената на пощенската услуга е 1,50 лв.
Всички, които решат да изпратят документите си като обикновени пощенски пратки, могат да ги насочат към адрес - Офис на НАП - Русе, ул. "Майор Атанас Узунов" 19.