Два часа, че и повече, русенци разходиха политици от движение "Да, България" по горещите въглени на парещи проблеми, свързани както с Русе, така и със ситуацията в страната. Те разпитваха лидера на движението Христо Иванов и осем от кандидатите за евродепутати какво мислят за образованието, за пропуснатите възможности Русе и регионът да се развиват, за сигурността на българските граждани, за трудния живот на възрастните хора, за децата в риск и за разпределянето на средствата от еврофондовете. 
Това стана на срещата в града на Дунава, когато Христо Иванов представи част от хората в обединената листа за евровота през месец май на "Демократична България" и открои основните приоритети. 
Работим за това България да има силен глас при вземането на решения в променяща се единна Европа, искаме българските граждани, а не българската мафия да се облагодетелстват от европейското ни членство. Така ние разбираме патриотизма. Окончателно видът на листата ще бъде оформен, след като приключи електронното и дистанционно гласуване по пощата, в което могат да се участват всички български граждани, каза Иванов. 
На срещата присъстваха и представители на коалиционните партньори на ДДБ от "Демократи за силна България" и "Зелените".