В България има политическа сила, която може да осъществи на практика модернизацията на страната, особено що се отнася до въвеждането на електронно управление. Това означава фундаменталната модернизация на процеса на цялостно администриране на държавата, промяна на философията на това администриране. Обещаваме и можем да намалим административното бреме за бизнес с 60-70%, което би могло да доведе до огромна промяна по отношение на инвестициите в България. Нашата стратегическа цел в навечерието на европейските избори е да издигнем единна листа на демократичната общност, чрез която да дадем инструмент на гражданите за извършване на необходимите реформи. Това каза в Русе лидерът на "Да, България" Христо Иванов, който представи номинациите на движението за бъдещата обща листа на Демократична България.
17 са кандидатите на "Да, България" за предстоящите евроизбори, като това са хора с физиономии, характер, самочувствие, професионални постижения, а не са ничии кумци, кръщелници, снахи, подчерта още Иванов.
Сред тях е родената в Русе и работеща в Брюксел Алина Добрева /втората от дясно наляво на снимката/. В града вчера беше и дипломатът Стефан Тафров. 
Движение "Да, България" търси подкрепа от други политически сили за листата и са отворени за диалог. Хем трябва да обединим гражданите, хем това да се случи по убедителен начин с ясна политическа кауза, а не просто конюнктурност. Обединение "Демократична България" е очевидният носител на гравитацията в тази ситуация, заяви Христо Иванов.