32-годишен мъж с психични отклонения е изгорял до кръста, след като дюшекът на който лежал, се запалил от бързоварче за кафе. 
Пострадалият е откаран от екип на Спешна помощ в Университетска болница "Медика Русе" около 18 часа в четвъртък, където прегледът показал 40% изгаряния по ръцете, лицето и гръдния кош.
Раните са много дълбоки и са обработени незабавно, а пациентът е настанен в отделение по анестезиология и реанимация. Състоянието му е много тежко и животът му е в опасност, каза за "Утро" пластичният хирург д-р Наско Тютюнджиев. 
Мъжът е от Сеново, но сестра му наела жена да се грижи за него в къщата й в Семерджиево. В четвъртък следобед той останал сам и вероятно е започнал да си прави кафе с бързоварчето, но задрямал, нагретият уред паднал върху дюшека и огънят тръгнал. Около 16.30 часа мъжът усетил пламъците, грабнал горящия дюшек и го изнесъл на двора. Съседи видели, че горят и дрехите му. 
Хората загасили пламъците с подръчни средства и подали сигнал на тел.112, обясни вчера кметът на Семерджиево Мюжгян Халилова.