Началото на месец февруари започва с по-топло време от обичайното. Над страната ще има разкъсана облачност. Слънцето все по-често ще пробива облаците в близките дни, а температурите ще започнат да се повишават, предаде репортер на БГНЕС.

В петък температурите ще бъдат между 8 и 13 градуса, валежи не се очакват. Почивните дни ще започнат с още по-топло време. В събота дневните температури ще бъдат между 12 и 14 градуса, за София около 12 градуса. В неделя още малко ще се повишат температурите и на места в източните райони ще достигат 18-19 градуса.

В понеделник топлото за февруари време ще продължи. Отново ще има разкъсана облачност, валежи не се очакват, а дневните температури ще бъдат между 11 и 18 градуса.

Във вторник от северозапад ще започна валежи от дъжд, което ще понижи температурите в Северозападна и по-голямата част от Северна България. Там температурите ще бъдат около 7-10 градуса.

В сряда вече ще вали дъжд в цялата страна, а дневните температури навсякъде ще се понижат и ще бъдат между 5 и 9 градуса. В Западна България валежите от дъжд ще се примесват със сняг. В четвъртък валежите ще продължат, а температурите още малко ще се понижат и вече се очаква да вали сняг в повече райони. До края на следващата седмица температурите ще станат отново зимни.