Русенският общопрактикуващ лекар д-р Борислав Тодоров получи окончателна присъда от Върховния касационен съд за причинена смърт на 57-годишния служител на МВР Драгомир Димитров, който почина през септември 2012 година от мозъчни кръвоизливи, причинени от неправилно лечение.
Наказанието на управителя на груповата медицинска практика в "Дружба 3" д-р Тодоров е една година затвор условно с три години изпитателен срок, каза дъщерята на починалия полицай Искра Тодорова. 
Пациентът бил с изкуствена клапа на сърцето и приемал постоянно медикаменти. На 10 септември 2012 година получил болки в сърдечната област и потърсил джипито си д-р Тодоров, при когото бил от 2000 година.
Лекарят не се съобразил с основното му кардиологично заболяване, макар че много добре знаеше за него, и вместо да го изпрати при кардиолог, му предписа лечение с инжекции профилит, които се оказаха противопоказни с постоянно приемания от баща ми антикоагулант за сърцето, уточни дъщерята. 
Още след първата инжекция Димитров се почувствал зле, но докторът му поставил още две в следващите два дни, след което на 12 септември болният спрял да се движи и получил мозъчни кръвоизливи. На следващия ден близките му го откарали в болницата, където пациентът изпаднал в кома и след пет дни починал, без да дойде в съзнание.
Срещу д-р Тодоров бе заведено дело от съпругата и дъщерята на Драгомир Димитров. Окръжният съд го призна за виновен и го осъди на 3 години затвор с 4 години изпитателен срок и отнемане на лекарските права за 4 години. Апелативният съд във Велико Търново намали присъдата на година и половина затвор с тригодишен изпитателен срок и отнемане на правата му за 1.5 години. Адвокатът на д-р Тодоров пусна жалба до Върховния касационен съд, който върна делото в Апелативния за разглеждане от друг състав. Новата присъда бе една година затвор с три години изпитателен срок с отнемане на лекарските права за 1 година. ВКС обаче пак върна делото в Апелативния съд, който напълно оправда лекаря. Точка на сагата сложи ВКС, който отмени оправдателната присъда и окончателно осъди условно д-р Тодоров, без да му отнема лекарските права. Това обясни вчера адвокатът на близките на Димитров Венцислав Великов, който 3.5 години води битка с правосъдието по казуса, в който са направени три съдебно-медицински експертизи с участието на 11 лекари, разпитани са и 25 свидетели.
През тези 42 месеца опоненти на Великов са били четирима адвокати на д-р Тодоров, сред които и известният софийски юрист Даниела Доковска. 
Това е един от редките случаи, в които общопрактикуващ лекар е осъден за професионална грешка и това го прави емблематичен. Досега такива присъди са издавани главно на специалисти, посочи Венцислав Великов.