Ние отдавна сме свалили доверие от русенските депутати, заявяват в декларация тримата общински съветници от ГЕРБ във Ветово, от които общинското ръководство на партията оттегли подкрепата си и поиска да напуснат общинския съвет до края на януари, както изисква политическият морал. Зам.-председателят на съвета и доскорошен лидер на ГЕРБ в градчето Димитър Денев и неговите колеги Пламен Пенчев и Недялко Христов обаче категорично заявяват, че няма да си подадат оставките.    

„Това е безумно като ситуация. Не приемаме подобен ултимативен тон и вътрешнопартиен диалог. Не сме съгласни с констатациите в декларацията на общинското ръководство на ГЕРБ. В отговор на зададения тон представихме декларация със седем основни точки пред общинския съвет“, каза Димитър Денев.  
В една от тези седем точки тримата подчертават, че те отдавна са снели доверието си от русенските депутати и именно това е причината тенденциозно да не са търсили съдействието им за решаването на проблемите в община Ветово. По думите им с тази декларация те по ясен и категоричен начин отговарят на исканията на ръководството на партията. 
Всъщност Денев, Пенчев и Христов са се запознали с декларацията на общинското ръководство на ГЕРБ във Ветово, в която то се разграничава категорично от поведението им, чрез фейсбук страницата на ГЕРБ-Русе и последвалото писмо от 23 януари, което е подписано от депутата и общински ръководител на ГЕРБ във Ветово Андриан Райков. 
„Не можем да приемем без насмешка опитите на мними авторитети, инкасирали печални резултати при избора им за членове на общинското ръководство и назначени по неясни за нас причини като такива, да заемат позата на нравствени и морални стожери, опитвайки се да лекуват наранено его и/или да защитават частни и корпоративни интереси, заставайки зад маската на Алфио - героят от популярно музикално-сценично произведение“, посочват в декларацията тримата общински съветници. 
От общинското ръководство на ГЕРБ във Ветово подчертаха, че ако тримата съветници откажат да подадат оставки, до края на мандата си те по никакъв начин нямат право да изразяват позицията на партията в общината и да представляват интересите на членовете и симпатизантите на ГЕРБ в региона.
А Денев, Пенчев и Христов заявяват в декларацията, че очакват да бъдат изключени от ГЕРБ.