Иранските борци ще участват с първия си състав на международния турнир "Дан Колов" в Русе /28 февруари-3 март/. Делегацията на Китай пък ще е една от най-многобройните с 45 състезатели. На тепиха в "Арена Монбат" ще излязат повече от 300 чужденци от над 20 държави - сред тях Япония, Република Корея, Полша, Аржентина, Тунис, Индонезия. Крайният срок за заявки е 14 февруари.
За последно Русе бе домакин на голямо състезание по борба през 2016 година, когато се проведе европейското първенство за състезатели до 23 години. 
Кметът на Русе Пламен Стоилов и работна група от федерацията по борба инспектираха "Арена Монбат". Общината ще окаже пълно съдействие за провеждане на турнира. 
Както вече писа "Утро", турнирът "Дан Колов" ще е рейтингов - сиреч, призьорите ще получат точки за световната ранглиста. 
Първият за годината турнир от този калибър бе "Иван Яригин" в Русия, на който състезателката на "Юнак" /Русе/ Биляна Дудова спечели бронзов медал. Тя, Елица Янкова и другите националки ще се борят и на тепиха в "Арена Монбат".