Макар да изглежда твърде рано, вече си личи на какъв титулярен състав ще разчита старши треньорът Людмил Киров за мачовете от пролетния сезон в първенството на Първа лига. 
Човекът на вратата ще е Станислав Антонов. Киров даде шансове и на дубльора му Филип Димитров, който обаче направи някои детински грешки в контролните срещи.
Самуел Инкоом ще е десен бек. Ганаецът обаче има да наваксва доста. Сравненията с видео от изявите му в „Базел“ преди години и от показаното в досегашните проверки говорят, че е далеч от най-добрите си дни. Не бива да се забравя, че до идването си в „Дунав“ не бе играл дълго време. 
36-годишният Мартин Ковачев вече не е толкова бърз, но е безспорен авторитет и играч с опит и лидерски качества. Той ще е един от централните защитници. Вероятните му партньори са Георги Динков и Петър Патев. 
Македонецът Александър Исаевски спечели от раз доверието на старши треньора. Левият бек не се ограничана само с работата си в защита, обича да атакува и да центрира от фланга. Той изигра много добър мач срещу „Шинник“.
И децата са наясно кои ще са опорните халфове - Диян Димов и Христо Попадийн. След завръщането на Димов ролята на Красимир Станоев ще е да действа в малко по-предни позиции. Четвъртият полузащитник с функции и на крило ще е Божидар Васев.
В мача срещу „Шинник“ Киров заложи на схемата 4-4-2. Нападателите през първото полувреме бяха Светослав Ковачев и Ахмед Ахмедов, а след почивката - Исмаил Иса и Драгош Фиртулеску.
Румънецът е интересен футболист. Личи си, че е жаден за игра след изгнанието в „Берое“. Толкова му се иска обаче да играе с топката, че щом я получи, забравя за другите си съотборници. Работи технично с левия крак, но и той като Инкоом трябва да търси най-добрата си форма.
Другите варианти за игра в защита са Емин Ахмед и Илия Мунин. Все още нямаме представа за възможностите на Мунин. 
Видяхме Емин като футболист, който действа твърде колебливо. Може би и той се нуждае от време.
Единствената алтернатива в средната линия е Свилен Щерев. Немного висок, той изглежда физически здрав и момче с характер, готово за битка. Не се знае само дали качествата на биткаджия ще са достатъчно основание за футбол на ниво Първа лига. 
Старши треньорът ще има и Мартин Станкев, но някак си не звучи убедително как футболист от Втора лига може да прибави класа на отбора. Ако беше толкова добър, едва ли щеше да играе в „Локо“ /Сф/. Но да не бързаме. 
Хората, дори като бройка само в тази зона на терена, са малко. Затова и Киров чака все още и с голямо нетърпение бразилеца Кавалканте. Дали ще го дочака, е друг въпрос.