24-годишният русенец Теодор Цветков, който от няколко години е съпричастен към различни благотворителни каузи, отново ще предизвика себе си. За тази година младият добротворец има нова цел и тя е да преплува колкото се може повече езера в България. Така младежът за пореден път е готов да изпита духа, смелостта и издръжливостта си в името на добрата кауза. 
"Никой не го е правил досега в България. Съдбата си знае работата и идеите просто си идват. Всичко отново ще бъде с благотворителна цел - събиране на средства, като впоследствие ще стане ясно за каква кауза. Имаме идея да издадем и енциклопедия за всички езера в страната, които са над 400, за местностите около тях, като в нея включим и кратка информация за мен и реализираните благотворителни акции. Друга част от сумата ще бъде дарена на хора, които се борят с рак", сподели плувецът. В момента брат му Валентин прави проучване на подходящите езера, предстои да се искат разрешения, а Теодор е силно амбициран да преплува колко се може повече езера.
За да изпълни поредното си предизвикателство обаче, младежът има нужда от спонсори. Все още няма яснота каква ще е необходимата сума за новата инициатива на младия плувец, но ще са нужни средства за екипировка, транспортни разходи и други. Затова 24-годишният русенец се обръща с молба към частни лица, организации, фирми, пред които подробно ще бъде представена идеята. 
През лятото Теодор за втори път преплува благотворително езерото Липник само с една ръка, а в края на декември измина 50 километра в басейна на Спортното училище с вързани крака. Младият русенец съдейства и на плувеца и треньор Илиян Русев, който помага на деца с увреждания, като ги учи да плуват. Именно в подкрепа на фондация "Александър Русев" беше и последната му инициатива. А фондацията, посветила се на работата с деца с двигателни проблеми, преследва голямата си цел - изграждането на модерен водно-рехабилитационен комплекс за деца с увреждания, за което също се събират средства.