Футболистите на "Дунав" постигнаха победа с 1:0 срещу "Шинник" /Ярославл/ в контрола, играна вчера на лагера в Турция. При най-сетне хубаво време с пролетно почти слънце русенският отбор се справи със 7-ия във второто ниво на руския футбол с хубав гол на Ахмед Ахмедов. Атаката тръгна от Красимир Станоев, който подаде вляво към Александър Исаевски, македонецът центрира и Ахмедов намери топката от въздуха. До края на полувремето дунавци създадоха още две-три положения, но изстрелите на Станоев не намериха целта.
Русенският тим бе по-добър и след почивката. Спечели почти напълно средата на терена, изглеждаше свеж, жив и много борбен в сравнение с мача срещу казахстанците от "Жетису", когато загуби с 1:4. Разгърна и няколко интересни атаки. При една от тях Свилен Щерев подаде към Драгош Фиртулеску, румънецът се измъкна с ловък финт и стреля мощно, но топката попадна в обсега на вратаря.
Първият успех в предсезонните контроли бе изгледан на живо от президента на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов.
В следващата си проверка на 31 януари русенци ще играят с друг руски отбор - "Химки". Мачът ще е последен от лагерната програма за възпитаниците на старши треньора Людмил Киров.    
"Дунав" Антонов, Инкоом, М. Ковачев, Исаевски, Патев, Попадийн, Св. Ковачев, Димов, Ахмедов, Станоев, Васев /Димитров, Ахмед, Щерев, Фиртулеску, Иса/.