За пореден път по осеяния с огромни кратери път между Русе и Червена вода се работи изключително некачествено. Цъфналите дупки се пълнят с асфалт, който вятърът буквално надига от кръпките. Сместа се рони и е недопустимо само няколко дни след кърпежа да има такива проблеми. За това сигнализираха жители на Червена вода, които коментираха, че асфалтовите дейности са се правили в неподходящо технологично време, с некачествени ратвори и смеси, и това бързане реално не дава никакви резултати, освен дефекти.
Този път прилича повече на лунен пейзаж, а и е опасен, тъй като тези дупки са с остри ръбове, коментират жителите на селото. Те обаче не искат обещания, а действия, защото са загубили надежда пътят им да бъде оправен. 
Както „Утро“ писа, очаква се от Пътната агенция скоро да обявят отново обществените поръчки за избор на изпълнител за строителството на пътя Русе-Кубрат. Процедурата за дългоочаквания ремонт на 46 километра от натоварения път Русе-Кубрат, който не е пипан повече от 30 години и е осеян с дълбоки дупки, беше спряна заради несъответствия и пропуски в документацията. Дори обаче поръчката да се обяви отново, в нея пак ще има уловка и тя е, че към момента няма осигурени пари. Планирано е с проектите за ремонт да се кандидатства за финансиране по оперативна програма „Региони в растеж“, но при спестени пари по нея. Кога и дали ще се стигне до този етап, предстои да видим.