1000 лева глоба наложи Районният съд на 19-годишен младеж за това, че заложил в оказион златен ланец с кръстче, който двама непълнолетни отнели със сила от собственика му.
На 28 юни 2017 година С.И. и А.Ч. отишли на Централна гара с ясното намерение да ограбят някого, за да си набавят пари. При разминаване с други две момчета във фоайето С.И. забелязал, че едното има златен ланец с кръстче. Той и приятелят му настигнали набелязаната жертва по стълбите към перона и А.Ч. опитал да скъса ланеца от шията на Б.М. Той успял да отблъсне ръката му и се обърнал на другата страна, където обаче бил С.И., който се пресегнал рязко и със сила откъснал бижуто. След това двамата нападатели избягали към Централния кооперативен пазар.
Там те се огледали за някой познат, който е по-голям от тях, тъй като и двамата нямали лични карти. Така попаднали на С.П. и му предложили да заложи златния ланец. Младежът се съгласил, отишъл в заложна къща на ул."Муткурова" и заложил 5-грамовия ланец срещу 120 лева, като попълнил декларация, че му е подарък, но в момента има нужда от пари. Парите той дал на извършителите на грабежа срещу малка комисиона.
Ограбеното момче разказало на родителите си за случката на гарата и те се обадили в Първо РПУ. След броени дни С.И. и А.Ч. са заловени. Те пък издали С.П. и така стигнали до ланеца, чиято истинска цена била 280 лева, взели го от оказиона с протокол и го върнали на Б.М.
Случаят стигна до съда, който наложи на С.П. 1000 лева глоба, а непълнолетните С.И. и А.Ч. предаде на Детска педагогическа стая.