По 600 лв. на месец са искали от собственик на заведение шефът на Икономическа полиция в 4-то Районно управление Красимир Кръстев и колегите му, които бяха задържани за рекет.

Това разказа пред Нова тв Христо Павлов, който е бил рекетиран от служителите на реда.

"В началото започнаха много чести проверки в заведението. Всеки път се искаше по нещо – някакъв вид почерпка. Накрая се стигна до това да се отчитаме всеки месец със съответна сума", допълни Павлов, който е собственик на заведение в столичния квартал "Стрелбище".

Полицаите проверявали заведението по два пъти седмично.

"Винаги, когато са идвали на проверка, са спирали работата на заведението умишлено. Имали сме проверки от по-сериозни институции и не сме затваряли", обясни Павлов.

Собственикът на заведението е бил заплашван, че, ако не плаща, ще продължат проверките от 4 РПУ. "От както плащаме, няма проверки", добави той. "Не живеем в 1995-а година, тоя рекет е характерен за онова време", посочи младият мъж. Затова и подал сигнал, след който започнало разследването, а полицаите бяха задържани в сряда.

Вчера спецсъдът реши да остави Кръстев и подчинените му Марио Дринцолов и Радослав Томов в ареста. Заедно с тях обвинен е и Георги Найденов, но той се намира в МВР болница и ще бъде пуснат под гаранция утре. "След решението на съда вярвам, че ще има възмездие", каза Павлов.