Да отпадне наложеният през 2004 година мораториум върху продажбата на общински жилища при определени условия, предложи общинският съветник от АБВ Валери Иванов на сесията вчера. Общината притежава около 1600 имота, повечето от които са стари и не са в добро състояние. Какво пречи тя да продава определени жилища, като с парите се купуват само нови за крайнонуждаещите се, попита Иванов. По думите му така ще се обнови жилищният фонд, ще се подобри трудовата заетост в общината, ще се подобри социалното положение на наемателите на общинските жилища. 
Зам.-кметът Даниела Шилкова подчерта, че към настоящия момент и с наличния жилищен фонд общината не е успяла да задоволи нуждите на нуждаещите се граждани. За 2018 списъкът на домакинствата за настаняване включва 228, а настанените през годината са 64. Само този факт обосновава нецелесъобразността на предложението, продажбата на общински имоти няма да реши, а ще задълбочи проблема, категорична бе тя. 
Администрацията е против и няма да свали този мораториум. Това е социална политика и се дава на тези, които се нуждаят, тя не е даденост за цял живот. Това каза кметът Пламен Стоилов, който призова общинските съветници да спрат да оказват натиск в тази посока. Той отбеляза още, че ако наемателите искат да закупят общинско жилище и разполагат с нужните средства, значи вече не отговарят на едно от изискванията за настаняване.