34-годишен мъж с основно образование и дълго криминално досие ще лежи 2.5 години в затвора за нападение на екип от Спешна помощ и за пререкания с полицаи. Това реши вчера състав на Окръжния съд.
Инцидентът е станал на 1 март миналата година. Около 19.30 Милен Благоев се скарал с жена на улицата и при опит да я удари уцелил дърво, при което наранил едната си ръка.  

Рецидивистът с множество престъпления зад гърба си, лежал за последно в затвора година и три месеца през 2016 година за хулиганство и унищожаване на вещи, се прибрал с подута ръка в дома си на ул.“Ерма“ в района на „Винпром“ и започнал да се налива с алкохол. Около 21.30 часа казал на жената, с която живеел на семейни начала, да повика линейка, защото му се вие свят и ръката го боли. 
30 минути по-късно на адреса пристигнала линейка. Фелдшерката и шофьорът Йордан Петков влезли в къщата, където Благоев ги посрещнал легнал с цигара в уста. На въпроса от какво се оплаква не отговорил нищо и фелдшерката тръгнала към линейката за медицинската чанта, а шофьорът го попитал дали може да стане и да отиде до линейката, за да го откарат в болницата. Тогава „болният“ отказал с думите „Не съм ви извикал да ме карате в болницата, а да ви набия!“. И подгонил шофьора с каучукова палка. Петков вдигнал ръка да се предпази, а Благоев започнал да го удря където свари и да сипе на висок глас „Ти ли ще даваш наклон на ..., бе“ и други нецензурни крясъци. Със сетни сили шофьорът успял да влезе в кабината на линейката, където вече била фелдшерката и потеглил рязко към Първо РУ, става ясно от обвинителния акт на Окръжна прокуратура.
След подаденото оплакване полицейски екип отишъл в къщата на рецидивиста, но Благоев налетял и на униформените, без да изпълни разпорежданията им да остане на място. Пияният замахнал към единия полицай, но не успял да го удари в лицето, а в лявата мишница. В крайна сметка с белезниците бил укротен и откаран в полицията.
На 3 август 2018 година състав на Районния съд осъди Милен Благоев на една година затвор, но го оправда по обвинението, че се е държал арогантно с полицаи. Районна прокуратура протестира и окръжният прокурор Георги Георгиев образува дело по жалбата.
След четири опита Благоев да бъде докаран в Русе от затвора в Белене за явяване пред съда, провалени от него с оправданието, че е болен, вчера подсъдимият най-после бе изправен пред троен състав на Окръжния съд, който му наложи 30 месеца строг затвор и го върна в Белене. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.