Русенското сдружение „Дунавско сияние“, известно с благотворителни инициативи, кани деца на конкурс за изработване на оригинална и закачлива валентинка. Партньор на сдружението е ателието за ръчна арт изработка „Пифчо“, където под ръководството на Мария Терзииванова децата могат да създават много красоти - „гривни за приятелство“, пухкави плюшени мечета и др. 
За да участват в конкурса, децата трябва да направят своите картички с поздравление за празника на св.Валентин и до 4 февруари да ги изпратят или занесат заедно с данни за малкия автор на адрес: Русе, ул.“Константин Величков“ 11. Жури ще определи трите най-креативни валентинки и техните създатели ще получат награди. 
Тези, които искат да се научат да плетат оригинални гривнички и да шият плюшени мечета за подаръци, трябва да се обадят и да се запишат при Мария Терзииванова на тел.0886 844 565. 
А сдружение „Дунавско сияние“ ще предприеме още една инициатива - ще украси отново Дървото на влюбените пред Доходното здание и ще поднови традицията, която в последните няколко години беше прекъсната. Дървото ще „разцъфне“, окичено с валентинки, в следобедните часове на 14 февруари, Деня на свети Валентин.