Запознаване с различните изкуства предлагат младите таланти от Националното училище по изкуствата "Проф.Веселин Стоянов", които заедно със своите преподаватели започват поредица от съботни детски утра за всички малки жители на града. Първото ще бъде тази събота, на 26 януари, от 11 ч в сградата на училището на улица "Пирот" 12. 
Гостенчетата ни ще слушат музика в изпълнение на наши ученици, ще могат сами да опитат да свирят на инструмент, който ги привлича, каза директорката на училището Мария Дуканова. Освен това децата ще могат да рисуват и да танцуват, като движенията и стъпките ще им показват техни връстници и учителите им от НУИ. В това и в следващите съботни детски утра русенчетата ще могат да пробват балетни палци, да си нарисуват картина или да си направят гривничка и други украшения, като така ще се докоснат до различните видове изкуства и ще навлязат в техния чуден свят, убедена е Дуканова. Освен заниманията с музика, танц, рисуване, пеене всички заедно ще могат да участват в разнообразни игри, ще бродят из специални стаи на загадките, ще издирват частички, от които ще сглобяват пъзели. Родителите могат да оставят децата си да се занимават с аниматорите или също да вземат участие в арт забавленията.  
Всичко е напълно безплатно, каза Мария Дуканова. Искаме да отворим широко вратите към тези вълшебства, за да може всяко дете на възраст от 5 до 10 години да открие своето призвание, добави тя. 
Съботните детски утра ще бъдат веднъж в месеца. През февруари веселбата ще бъде отново на закрито, а след това от НУИ се надяват, че ще могат да провеждат тези събития на открито на площада в центъра.