Атаката срещу мен започна след искането за независима експертиза на българските магистрали, заяви депутатът и говорител на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева, предаде репортер на БГНЕС.

В парламента Йончева коментира повдигнатото ѝ от прокуратурата обвинение за пране на пари, след като срещу нея бе внесен сигнал за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ АД и прикривани чрез офшорна компания.

„Правителство и Борисов вече използват и създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, заплаха и публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как шайката, тази организирана престъпна група разграбва България“, смята Йончева.

Тя определи повдигнатото ѝ обвинение като „репресия“, но подчерта, че случващото се няма да я спре в нейната работа.

Колегата ѝ Иван Иванов изрази подкрепа за Елена Йончева от името на цялата парламентарна група на левицата. „Това е една политическа репресия от страна на ГЕРБ“, смята той. Според него ситуацията може да се определи като „нескопосан опит от страна на ГЕРБ да спечели служебно европейските избори“, който от БСП увериха, че ще бъде увенчан с неуспех.