Русенските фенове на малкия очарователен магьосник Хари Потър отново ще се съберат на специална вечер, вдъхновена от училището за магии и вълшебства „Хогуортс“. Мястото е, както винаги, читалнята на регионалната библиотека „Любен Каравелов“, а денят е 7 февруари, когато впечатлените от магическия свят на поредицата книги на писателката Джоан Роулинг празнуват своята обща страст към чудесата, магиите и невероятното. 
В Русе Нощта на Хари Потър ще започне в 17.30 часа, уточниха от библиотеката. Оттам обещават да осигурят подходяща обстановка за местните мечтатели да се превърнат във вещици, магьосници и мъгъли, като за това ще трябва да преминат определени изпитания и да покажат доколко познават света на Хари Потър. Забавните игри ще започнат в мига, в който Разпределителната шапка посочи кой участник в кой дом ще се състезава, а най-любопитните ще могат да надникнат дори и в кабинета на професор Дъмбълдор, който ще бъде създаден в читалнята специално за повода. 
Русенските фенове на Хари Потър, Питър Петигрю, кентавъра Фирензи, домашния дух Доби и директора на училището „Хогуортс“ професор Албус Дъмбълдор вече за пета година се събират, за да почетат своите книжни кумири. В същия ден това ще направят също и почитателите на фентъзи поредицата в София, Видин, Благоевград, Враца, Варна и Плевен. Българчетата правят това заедно с техни връстници от цяла Великобритания и много европейски държави.