Черна седмица за китайските търговци в Русе спретнаха инспекторите на Националната агенция за приходите в Русе. След като преди броени дни бяха съставени три акта на магазина "Чайна сити" на бул. "Липник", сега в списъка обекти, подлежащи на запечатване за срок до 30 дни, влиза и събрата му на "Александровска" - "Чайна сити" в бившия магазин "Русе". В нарушение на данъчното законодателство е хванат и китайският ресторант на ул."Велико Търново".
Данъчните са ошетали през последните дни и в Сливо поле, където са наложили запори на транспортните средства на двама търговци, продавали стоката си на пазара.
Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка "запечатване на обект" за срок до 30 дни се прилага за случаи като  неиздаване на касова бележка, "пропускане" на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или използване на фискално устройство, което не е от одобрен тип, няма изградена дистанционна връзка с НАП или е модифицирано чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти.
Търговците често обжалват тези актове, така че запечатването може да се забави с месеци или да бъде отменено от съда.