Тлеещият от години конфликт между политическите сили в местната власт във Ветово е на път да се реши, след като общинското ръководство на ГЕРБ оттегли доверието си и подкрепата за трима свои общински съветници. Това са зам.-председателят на общинския съвет и доскорошен лидер на партията в градчето Димитър Денев и неговите колеги Пламен Пенчев и Недялко Христов, който пък беше разследван за побой след инцидент през февруари миналата година. Тогава общинският съветник ударил сина на служителка в детската градина в Кривня по време на спор в центъра на селото. Веднага след инцидента служителката Татяна Иларионова, която също е член на ГЕРБ от самото й създаване, изпрати писмо до зам.-председателя на изпълнителната комисия на ГЕРБ Цветан Цветанов с молба за съдействие. Тогава жената беше написала, че общинската структура губи позиции с хора като Денев и Христов, а много интелектуалци са напуснали партията заради тяхното отношение. Преди това пък през 2016 г. 265 ветовчани се подписаха в декларация, с която се настояваше политическото ръководство на ГЕРБ да отстрани Димитър Денев от общинския съвет на градчето. Още тогава от ръководството на общината обясниха, че в състава на общинския съвет се налагат идеите и мненията на Денев, като това рефлектира върху правата и интересите на гражданите на общината. 
В края на месеца се очаква създалата се конфликтна ситуация да получи своята логична развръзка. Именно 31 януари е срокът, в който общинското ръководство на ГЕРБ във Ветово настоява тримата съветници да напуснат общинския съвет, като изразят своята воля в писмен вид до Общинската избирателна комисия в градчето. Това се посочва в декларация на общинското ръководство на ГЕРБ, като се подчертава, че политическият морал изисква всеки общински съветник, от когото е свалено политическо доверие, да напусне и общинския съвет. 
„Общинското ръководство на ГЕРБ Ветово се разграничава категорично от поведението на тримата съветници, което се дължи преди всичко на лични нападки и безпринципни демонстрации и е в разрез с всички етични и морални норми на поведение. Гласувайки безпринципни решения заедно с общински съветници от други политически групи, умишлено възпрепятстват приемането на значими за общината и жителите й проекти по национални и европейски програми. Действията им и взетите решения от тяхна страна, както и публичните им изяви в местни медии и социални мрежи, не са координирани с областното и общинското ръководство на партията. Тенденциозно не е търсено съдействието на русенските народни представители от партията за решаването на важни проблеми за община Ветово и нейните жители. По този начин считаме, че е подменен вотът на избирателите, гласували им доверие да защитават интересите им за подобряване условията на живот в община Ветово“, се казва в декларацията. 
Със своите действия и поведението, което демонстрират, те уронват престижа и авторитета на ГЕРБ, трупат се политически негативи и мисля, че това решение беше наложително, каза общинският лидер на партията и депутат Андриан Райков. Той допълни, че с всичко, което се случва, се нарушават нормите на човешката и политическата почтеност, която дължат на гражданите на община Ветово.
От общинското ръководство на ГЕРБ във Ветово посочват още, че ако тримата съветници откажат да подадат оставки, до края на мандата си те по никакъв начин нямат право да изразяват позицията на партията в общината и да представляват интересите на членовете и симпатизантите на ГЕРБ в региона.