Аржентинският нападател на Кардиф Емилиано Сала, който се превърна в рекордната покупка на уелсците, е бил сред пасажерите на изчезналия самолет във Великобритания в понеделник вечер, съобщиха източници на полицията за AFP. Сала, който бе закупен официално в събота от френския Нант за 17 млн. евро, е пътувал за Кардиф на малък самолет, който изчезнал от радарите на около 20 км северно от остров Гърнзи.

В изявление на полицията в Гърнзи, британски остров близо крайбрежието на Франция, се казва, че спасителни лодки и хеликоптери са издирвали безуспешно няколко часа самолета, който е бил с двама пасажери на борда. ,,Издирването бе спряно около 02:00 след полунощ поради силните ветрове, влошаването на морските условия и намаляващата видимост“, се казва в изявлението. Хеликоптери от британските и френските брегови охрани се присъединиха към търсенето на самолета във вторник сутрин, като се предполага, че той се е разбил.

28-годишният Сала, който бе играч на Нант от 2016 насам и отбеляза 12 гола през настоящия сезон, подписа договор за три години и половина със закъсалия тим на Кардиф. ,,Много съм щастлив да бъда тук. Нямам търпение да започна тренировка с отбора и да се запозная със съотборниците си“, сподели аржентинецът, когато подписа с уелсците. ,,За мен е специално да съм рекордната покупка на тима. Дойдох тук, за да помогна на отбора, съотборниците ми и клуба“, коментира още той. Кардиф е в зоната на изпадищите на две точки от намиращия се над чертата Нюкасъл. В следващия кръг възпитаниците на Нийл Уорнък гостуват на Арсенал.